Този сайт използва бисквитки (cookies) с цел подобряване и персонализиране на съдържанието, както и за анализ на трафика. Ако продължите да използвате сайта ни, вие се съгласявате с това. Съгласен съм

Събития

31.01.2016 - Държавната проверка на Симеоновски лифт приключи: съоръжението е в пълна техническа изправност

 


Държавната проверка на Симеоновски лифт приключи: съоръжението е в пълна техническа изправност

Проверката на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол на Симеоновски лифт е приключила с категоричното заключение, че съоръжението е в пълна техническа изправност – това съобщават от „Витоша ски“ АД.
Последните инспекции са преминали на 27.01.2016, като са извършени 10 последователни изпитания на затварящия механизъм в кабина 111. Установено е, че той се заключва нормално и при всички заключвания палецът заема нормалното си положение. Проверяващите са извършили и изпитания с упражняване на натиск върху крилата на вратата, като тя е останала затворена.
Освен кабина 111, комисията на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол провери и всички други функциониращи кабини, като не са открити неизправности. Дадено е разрешение те да бъдат отново пуснати в експлоатация.
„Витоша ски“ ще продължи да поддържа работещите съоръжения в ПП Витоша в пълна техническа изправност, като същевременно апелираме към всички посетители на парка да спазват инструкциите за безопасност при тяхната експлоатация. Изразяваме отново тревогата си от станалия инцидент и очакваме компетентните органи да завършат своята работа и да изяснят случая докрай.


23.01.2016 - Световен ден снега

София2018 отбелязва Световния ден на снега с Витоша Зимен Фест

Децата до 18 г. ще ползват Кабинковия лифт срещу символична цена от 1 лв.

София2018 стартира годишната си програма от активности за 2016-та със Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за девети път и обединява празнични, спортни и забавни събитията в над 500 световноизвестни зимни центрове, като Гармиш Партенкирхен, Кицбюел, Сен Мориц, Уистлър, Аспен и др. В България събитието ще бъде отбелязано в известните ни зимни курорти Боровец, Банско, Пампорово, Чепеларе и др.

 


16.01.2016 - По стъпките на Алеко

Необикновен поход до Черни връх обединява туризъм и история

121 години след изкачването на върха от големия български писател Алеко Константинов и поставянето на началото на организирания туризъм в България, на 16 януари екипът на „Българска история“ организира масово изкачване на Черни връх. Събитието ще се проведе за трета поредна година по случай 153-годишнината от рождението на писателя.

Идеята на организаторите е изкачването да се превърне в традиция, целяща да обедини любителите на туризма в България около историческите ценности и знания, които могат да бъдат придобити в условията на отдих и опознаване на природните блага на страната.


Черни връх
2°C
Усеща се : 0°
Алеко Витошко лале
7.8°C 9.1°C
3 / 14

Уважаеми клиенти, летен сезон 2019г. започва на 15.06.2019г. Ще работят лифтове “Симеоново - Алеко”, “Лале 1” и “Лале2” всяка събота и неделя, както и празнични дни (21, 22, 23. 09).

Кабинков лифт
Лалето 1
Драгалевски
Лалето 2
Помагалски

последна промяна : 21.09.2019 01:48